© 2011 Philip IMG_4287_e

Vilodag

Idag blir det vilodag från både gym och löpspåren faktiskt, har annat jag måste göra så hinner inte heller om jag skulle vilja, men de känns bra att ha legat i träningen så bra denna vecka, och kroppen behöver faktiskt mer vila än bara om nätterna så en vilodag kommer som på beställning!

Trodde jag skulle ha super mycket träningsverk idag men faktiskt är det rätt bra, var värre igår kväll när man la sig konstigt nog, men de kommer väl senare under dagen eller morgondagen skulle jag tro hehe.

Smilla låg så här imorse i soffan när jag vaknade:

För er som är intresserade av flyg eller sugen på börja utbilda sig så kan jag rekommendera åka ut till Optands flygfält nu på lördag, det är nämligen prova-på-dag då, dvs även om man inte är intresserad utav starta flygutbildning utan kanske bara prova och känna på hur de känns att flyga själv med flyglärare så klart! Gyllene tillfälle, men tyvärr så vet jag inte från vilken tid det gäller men jag återkommer om det! Det sägs bli rätt fint väder imorgon lördag så det kan bli hur kul som helst!

Igår blev det lite flygande i simulatorn igen, simulerade bland annat delay late decent clearance, dvs försenat tillstånd att påbörja sjunk/inflygning mot en flygplats, och de finns två vägar att komma in på ruttens glidbana igen det ena är att slänga ut luftbromsen mm, men den mer trixiga är just att inte använda luftbromsen utan använda sig utav brantare sjunk och testa sig framåt, används i verkligheten mer än man tror faktiskt!
Första gången ja testade det faktiskt och det gick riktigt bra, testet utfördes på rutten mellan ESPA-ESSA (Luleå-Arlanda)

Mitt mellan Luleå och Arlanda innan påbörjad inflygning på FL360, dvs ca: 11000meter

Arlanda

Allt avstängt vid gate

Sist helgen i Östersund för min del, sen kommer jag kanske hem en gång i oktober som det ser ut nu, men vi får se, men ikväll blir det nog liten utgång som det ser ut!

Nu ska jag uträtta lite ärenden… tja

Kommentera