© 2010 Philip IMG_6480_c

Flygutbildning

Satt och kollade igenom lite gamla bilder och hittade några från min flygutbildning och om jag inte missminner mig så är just dessa från min senaste! Visar några bilder och lägger till någon kommentar…

Hur som helst så tog jag med mig Lasse upp på passet så han kunde fota lite, ganska svårt att flyga och fota samtidigt (jag har testat och det funkar väl till en viss gräns men inte vid begränsad avancerad flygning)

Jag började morgonen med att göra daglig tillsyn av planet.
Rullade sen ut planet (Diamond Star DA-40) och fyllde upp tankarna!

I DA40in tankar vi JET A-1 dvs jetbränsle, men det går med diesel också då det är en diesel motor.

Jag vänder runt för start bana 32 (start mot stan) ute på Ope.

Lite diverse bilder från ovan…

Detta flygpass utförde vi stall & vikning och branta svängar (begränsad avancerad flygning). Vilket betyder att man får känna på hur flygplanet uppför sig när man pressar de till dess yttersta gränser! dvs så att vingarna inte bär flygplanet längre! Det var riktigt kul och lärorikt… branta svängar är som det låter, man känner lite g-krafter då man bankar (svänger) med 60° graders lutning.

Efter de vanliga övningarna så skulle vi utföra litet test hur ”lätt” en DA40 går in i en spinn, lättare sagt än gjort! Korsade roder och vi försökte med allt men de har byggt flygplanet så bra att den är så snäll och viker sig men någon spinn fick vi inte till.. och då provocerade vi den riktigt bra, hehe…

Hemåt mot landning..

Vy över stan och Frösön!

Sen nere på marken igen så blev det lite poseringsbilder hehe…

Man blir riktigt flygsugen när man kollar på dessa bilder!! Vem vet jag kanske tar mig en flygtur innan jag åker iväg med Oscar, någon som vill följa med?

Kommentera